0

Splitboardguide

Er du helt fersk og har vanskeligheter med å finne frem til det perfekte splitboard-setupet? Sjekk guiden vår for å lettere finne frem i brettjungelen. Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å ta turen innom din lokale Session-butikk.

Gode råd, veiledning, service og oppfølging er aldri langt unna, uansett i hvilke av våre butikker du handler i.

En av de mest populære utspringene fra snowboard er uten tvil; Splitboard. Et splitboard er som ordet tilsier; Brett som er splittet på midten slik at du kan bruke det som tilkomstmiddel på topptur, samtidig som belønningen ned er å stå sidelengs! Splitboard har åpnet dørene for toppturentusiastene som endelig kan surfe nedover fjellsidene.

Valg av Splitboard:

Det å velge riktig splitboard er omtrent det samme som ved valg av vanlig snowboard. Din vekt, ferdighetsnivå og bruksområde er de viktigste faktorene. Det som også spiller inn er hvilke behov man har.

Pudder:
Brett med en rocker-profil og tapert fasong gir deg den desidert beste flyten utenfor løypene. Brett med rocker-profil er ofte mer lettkjørt og passer bra for alle nivå. Eksempler på denne type brett er BURTON Custom Split, JONES Aviator, FURBERG Freestyle

Freeride:
Hvis du skal kjøre hele året og ikke bare venter på pudderdagene er et brett som er directional, altså retningsbestemt, å anbefale. Dette er brett som er noe stivere i lengderetningen. Denne type brett kan brukes til alt fra bakkekjøring til storfjellskjøring. Brettene er ofte mer ”vridningsstive”, noe som gir deg som kjører bedre kantgrep og kontoll. Eksempler på denne type brett er JONES Solution, BURTON Landlord, FURBERG freeride.

Splitboard til Dame:
De fleste splitboard produsenter lager brett som er tilpasset til dame. Dette er brett som er litt kortere, lettere, mykere og smalere enn modellene til herre. Utover dette gjelder de samme anbefalingene som over.

Valg av Splitboard bindinger:
Vi fører splitboardbindinger fra Karakoram, Spark og BurtonXSpark. Valg av bindinger bør basere seg på valg av brett og bruksområde. Karakoram er bindinger utviklet og testet av storfjellskjøreren Jeremy Jones. Bindingene og systemet er svært solid og enkelt i bruk. Karakoramsystemet regnes som det beste på markedet og vi kan anbefale det på det sterkeste dersom du er ute etter god stabilitet, enkelt i bruk og solid. Karakoram kan brukes på alle typer brett med vanlig skruehull (8X8, 10X10 etc.) For mer detaljer om bindingen kan du lese det inne på produktet her på nettsiden. BurtonXSpark har gjort et samarbeid og utviklet en binding til Burton sine Splitboard. Baseplaten/splitboard funksjonen er utviklet av Spark, mens stropper, rammer og spenner er utviklet av Burton. Her får du en solid binding som er veldig komfortabel på foten. Perfekt binding sammen med Burton sine splitboard, men er også kompatibel til alle andre brett. Her får du en binding som er stabil, komfortabel og enkel i bruk.  For mer detaljer om bindingen kan du lese det inne på produktet her på nettsiden.

Pakkene vi har satt sammen på nettsiden passer svært godt sammen.

– Håper dette var til litt hjelp på veien til kjøp av splitboard.