0

Splitboardguide

Er du helt fersk og har vanskeligheter med å finne frem til det perfekte splitboard-setupet? Sjekk guiden vår for å lettere finne frem i brettjungelen. Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å ta turen innom din lokale Session-butikk.

Gode råd, veiledning, service og oppfølging er aldri langt unna, uansett i hvilke av våre butikker du handler i.

En av de mest populære utspringene fra snowboard er uten tvil; Splitboard. Et splitboard er som ordet tilsier; Brett som er splittet på midten slik at du kan bruke det som tilkomstmiddel på topptur, samtidig som belønningen ned er å stå sidelengs! Splitboard har åpnet dørene for toppturentusiastene som endelig kan surfe nedover fjellsidene.

Valg av Splitboard:

Det å velge riktig splitboard er omtrent det samme som ved valg av vanlig snowboard. Din vekt, ferdighetsnivå og bruksområde er de viktigste faktorene. Det som også spiller inn er hvilke behov man har.

Pudder:
Brett med en rocker-profil og/eller tapert fasong gir deg den desidert beste flyten utenfor løypene. De siste årene er det kommet brett med noe større og bredere nose som er gull for dyp pudder! Eksempler på typiske pudderbrett er: Pencil fra Korua, Hovercraft, Stormchaser og Mind Expander fra Jones.

Freeride:
Hvis du skal kjøre hele året og ikke bare venter på pudderdagene er et brett som er directional, altså retningsbestemt, å anbefale. Dette er brett som er noe stivere i lengderetningen. Denne type brett kan brukes til alt fra bakkekjøring til storfjellskjøring. Brettene er ofte mer ”vridningsstive”, noe som gir deg som kjører bedre kantgrep og kontoll. Eksempler på denne type brett er Jones Solution,Burton Flight Attendent ,Nitro Squash split, K2 Panoramic og Korua Trannyfinder. Om du virkelig skal ha storeslem går du for Solution Carbon eller Burton Mystery Flight Attendent som er det desidert råeste som er på markedet!

Splitboard til Dame:
De fleste splitboard produsenter lager brett som er tilpasset til dame. Dette er brett som er litt kortere, lettere, mykere og smalere enn modellene til herre. Utover dette gjelder de samme anbefalingene som over. Populære modeller til damer er Burton sin Anti-Social og Jones sin Solution eller Dreamcatcher.

Valg av Splitboard bindinger:
Vi fører splitboardbindinger fra Karakoram, Spark, BurtonXSpark og Union. Valg av bindinger bør basere seg på valg av brett og bruksområde.

Karakoram er bindinger utviklet og testet av storfjellskjøreren Jeremy Jones.  Bindingene og systemet er svært solid og enkelt i bruk. Karakoramsystemet regnes som det beste på markedet og vi kan anbefale det på det sterkeste dersom du er ute etter god stabilitet, enkelt i bruk og solid. Karakoram kan brukes på alle typer brett med vanlig skruehull (8X8, 10X10 etc.) For mer detaljer om bindingen kan du lese det inne på produktet her på nettsiden. Nytt for sesongen 18/19 er at Karakoram også passer perfekt med Burton sitt skinnesystem.
BurtonXSpark, Spark har gjort et samarbeid og utviklet en binding til Burton sine Splitboard. Baseplaten/splitboard funksjonen er utviklet av Spark, mens stropper, rammer og spenner er utviklet av Burton. Her får du en solid binding som er veldig komfortabel på foten. Perfekt binding sammen med Burton sine splitboard, men er også kompatibel til alle andre brett. Her får du en binding som er stabil, komfortabel og enkel ibruk.  For mer detaljer om bindingen kan du lese det inne på produktet her på nettsiden.
Union er endelig på ballen etter flere år med utvikling. Produktet har blitt testet og utviklet sammen med selveste Travis Rice og Bryan Iguchi. Her får du en binding som er stabil og svært komfortabel. For mer detaljer om bindingen kan du lese det inne på produktet her på nettsiden.

Pakkene vi har satt sammen på nettsiden passer svært godt sammen.

– Håper dette var til litt hjelp på veien til kjøp av splitboard.