Siden 1988         Åpningstider         Bytte/Retur         Team        
🛹 Vårkupp!: Opptil 85% på Skate! Shop nå

Siden 1988 har Session´s ansatte og teamkjørere studert kunsten å ha det ufattelig gøy på brett.


Fra slutten av det glade 80-tall har vi fordypet oss i disse merkelige, sidelengs fenomenene. Fremdeles er vi her, og det ser ikke ut til at det skal bli mindre gøy å skate, surfe eller kjøre snowboard med det første. Vi har sett folk hoppe på bølgen og falle av lasset, gjøre comeback, bli proffe og legge brettet på hylla for godt.  Vi har sett epoker og selvfølgeligheter komme og gå: fra det flaue rullebrettforbudet via neon og grindrails, store bukser/små hjul-perioden, everslick-brett, chainbags, måneskateboots, wristbands og annet snacks, til gulltrucks, all-over-prints, vulkaniserte såler, åletrange bukser, bloggeplagg og flanellskjortens store hevn i 2009…  
Om du skjønner hva vi babler om eller ikke; Session har alltid hatt utvalget, alternativene og de ansatte som kan hjelpe deg på rett vei i virvaret.
Resultatet av herjingen og vår kollektive kjærlighet til den, er at vi på Session har en uovertruffen kunnskap om – og et sjeldent nært forhold til produktene vi fører, noe som igjen fører til at det er lett for oss å yte god service til deg.

“Utvalget vårt er et resultat av kjærligheten til brett, og ønsket om å gi deg riktig utstyr, sko og klær vi selv kan stå inne for.” – Det er vårt løfte til deg, og din garanti for en god og trygg handel i Norges beste brettsjapper.

Etter Norges første mesterskap i 1989, ble Christian Brox, Bjarne Bergsager, Alex Kayiambakis, Joachim Trier og Jørgen Nøvik flydd ned til California på "Se og Hør"´s regning.

1978

Som eneste land i verden, ble det i 1978 opprettet et totalforbud mot salg og bruk av skateboard i Norge. Ved overtredelse kunne man bli ilagt tvangsmulkt og rullebrettet kunne inndras.

Den amerikanske ulykkesstatistikken var sterkt medvirkende til forbudet mot rullebrett i Norge. Rullebrett var da nummer to på «farlige produkter»-listen i USA. Det ble anbefalt Stortinget å innføre et midlertidig rullebrettforbud i 15. mars, og senere samme år ble forbudet permanent.

1985

Bjarne smugler inn sitt første brett fra Danmark. Faren til en kamerat skrudde ut kjøleskapet de hadde i campingvogna, og i hulrommet bak skapet fikk de plass til tre brett. En spire er grodd...

"– Vi var noen få i hver bydel i Stavanger som hadde brett. Vi møttes og bygde små ramper og lærte triks av hverandre. Vi så aldri på oss selv som kriminelle, men vi måtte stikke hvis politiet kom kjørende".

...denne gjengen hevder at de bare utfører "kunstene" på bane.

Christian Brox, 1987
Foto: Egil Eriksson

Marius Bachke, grunnlegger av den aller første Session sjappa.

Foto: Privat

1988

I 1988 var det fortsatt ulovlig med skateboard i Norge. Session åpner sin første butikk på Lagårdsveien i Stavanger, rett over veien fra Stavanger Politikammer . Marius Bachke er bak spakene. Det første skateteamet består av Christian Brox, Ole Petterson, Reidar Nilsen, Stian Wathne, Morten Ropeid og Bjarne Bergsager. Butikken har egen huskatt, Nintendohjørne og et stort stålrør midt på disken som brukes til askebeger.

1989

Etter 11år med forbud blir det den 9. mai 1989 offisielt lovlig å skate igjen, og sommeren ble som en eksplosjon av skating overalt. Session Skatepark åpner i Stavanger, og trer raskt frem som en av Europas beste skateparks. Parken blir fort et stort trekkplaster for skatelegender som Rodney mullen, Tony Hawk, Danny Way, Ron Allen, Matt Hensley, Chris Miller, Rob Roskopp, Steve Alba med fler. Session Skatepark åpner også i Solheimsviken i Bergen med Session Skateshop. Stort innrykk av pro skatere også her.

"Nå triller rullebrettene for fullt innover Norge"

Bjarne Bergsager demonstrerer sine skatekunster.
Faksimile Dagbladet, 22. mars 1989

Jason D´Ancona og Geir Bjelketun i sving med byggingen av Session Skatepark.

Faksimile Stavanger Aftenblad, 30. mars 1989

Landsmoder Gro Harlem Brundtland tok til fornuften ble det sagt, da skateboardernes tid som kriminelle var over. Den 3. mai 1989 (i valgåret) ble rullebrettforbudet vedtatt opphevet. Den 9. mai samme år ble vedtaket satt i kraft og forbudet var dermed endelig historie!

Foto: Bjørn-Owe Holmberg / NTB Scanpix  Kilde: NRK.no

Landets første offisielle mesterskap, NM 1989, i Stavanger

Streetkonkurransen ble holdt på parkeringsplassen på Øgreid i Verksgata, og ble vunnet av Joachim Trier. Rampkonkurransen ble holdt i Session Skatepark, der miniramp ble vunnet av Christian Brox og vert av Alexander Kayjiambakis.
Film: NRK

Skateboard NM 89

Faksimile Stavanger Aftenblad.

Christian Brox

Brox ble norgesmester i miniramp i 89, 90, 97 og 02, i street i 94, 95 og 98 og i bowl i 05. Han blir Norges første pro med egen modell for Focus Skateboards, og senere for blant annet Illenium og Creature. Brox er fremdeles på Session-teamet.
Foto: Faksimile Stavanger Aftenblad

1990

Skateboom! Skatemiljøet i Norge opplevde en enorm vekst i årene etter at det ble lovlig med rullebrett. I oljebyen ble «Stavanger Open» en stor og viktig konkurranse hvert år. Også i Oslo ble det arrangert skatekonkurranser.

Session Stavanger flytter til nytt lokale på Lagårdsveien, rett ved siden av det gamle. Børge Steinsland styrer sjappa. Ramp og streetcourse bygges utenfor butikken.

Bjarne, Marius og Jan i felles dropp Sirdal 1990

Skate og snow har alltid stått side om side for Session.
Foto: Privat

1991

Session Bergen åpner i Lyder Sagens Gate. Skaterne Thomas Ingebrigisen, Øystein Fykse, og Anders Aas driver butikken og Session familien vokser.

1992

Session Oslo åpner på Grünerløkka. Gamle kompiser som Christian Brox og Njål Ersfiord blir et fast Session crew. Skatemiljøet i Bergen er i ekstase og Session Bergen flytter lokaler til Vaskerelven i Bergen Sentrum.

1993

Session utvider med Snowboardshop på Grünerløkka i Oslo. Session Bergen flytter lokaler til Jonsvollgate i Bergen Sentrum. Session skateshop åpner på Youngstorget i Oslo. Ninni Perraud har kontrollen.

Ninni Perraud styrte Session på Youngstorget i Oslo.

Ninni i den hjemmesnekrede rampen på hytta.
Foto: Privat

1994

Session Skateshop åpner på Aker Brygge. Bjarne Bergsager og Eyvind Brox bistår skatescenen på Rådhusplassen med utstyr.

1995

Session Stavanger blir flyttet til Steinkargata i Stavanger Sentrum. Bjarne Bergsaker tar over hele driften: Dette blir en milepæl i Session´s historie. Richard Bentley blir egen tattoo-artist på huset. Session Bergen flytter lokaler til Christies Gate i Bergen Sentrum.

1997

Leietaker i etasjen over legger ned, Session Stavanger blomstrer som aldri før og får dobbelt så store lokaler.  

I 97´ arrangerer Session NM i Stavanger igjen, etter å ha fått dedikert et stort område på Tasta til skate.

Bjarne Bergsager over spinen
Foto: Privat

1998

Session Sandnes åpner i Langgata i Sandnes Sentrum. Skatemiljøet vokser.
På slutten av 90-tallet plukkes Fredrik Austbø opp på Session-teamet  noe som blir starten på en eventyrlig reise. Fredrik blir en viktig figur for Session og bidrar til stadig rekruttering.

Fredrik Austbø x Session

Fredrik viser seg tidlig å være et unikt multitalent, og vinner det meste som er å vinne i Europa i årene fremover. Han blir i tillegg snowboardproff og får en stødig karriere som dobbelt-proff med over 300-reisedøgn i året. I 2006 blir Fredrik den yngste deltakeren i OL siden Sonia Henie når han stiller til start i Halfpipe i Torino.
Foto: Fra Session´s 10års jubileums ad; "This is what you get for boarding with us..."

1999

Session Stavanger får nok en gang dobbelt så store lokaler.

Stavanger, en skatedestinasjon.

Stavanger fortsetter å være en kjent destinasjon for verdens skatehelter. I 98´ var blant annet Ed Templeton og Jamie Thomas innom Tasta skole. Her er Ed avbildet med Eyvind, som 8 år senere blir fast ansatt og jobber hos oss den dag idag. I bakgrunnen, flere Tasta locals som Kjetil, Atle og Stephan.
Foto: Privat

2000

Tronna tar over driften av Sandnes og tredobler omsetningen over natta, ved hjelp av oppussing og stort pågangsmot.

Session Sandnes, 2001

Foto: Tronna

2001

Session Bergen åpner i Strandgaten i Bergen Sentrum. Dettte blir raskt en kjempesuksess og Bergen har nok en gang en skikkelig snow/skate -butikk.
Marius Hansen joiner teamet, og er giret på å ta Session noen hakk videre.

Bjarne & Marius

En av mange alpeturer til Østerrike, her på starten av 2000-tallet.
Foto: Privat

2002

Session Sandnes åpner 60kvm på Kvadrat Kjøpesenter. Session Sarpsborg åpner på Storbyen kjøpesenter. Kjøpmann Tor Arne Borg styrer skuta.
Torleif Myhre begynner å jobbe i Stavanger, og jobber til vår store glede fremdeles hos oss.

Tori Airlines

Torleif Myhre, noen år senere. Sjappo Invitational 2016
Foto: Chris Baldry

2003

Stor ekspansjon med 3 nye butikker:
Session Haugesund åpner på Markedet kjøpesenter. Skatemiljøet i Haugesund vokser. Kongen av Sauda Frode Langholm styrer skuta.
Session Trondheim åpner i Olav Tryvasonsgate i Trondheim Sentrum. Snowboard- og skateboardveteran Finn-Terje Øverkil er butikksjef.
Session Fredrikstad åpner i Torvbyen kjøpesenter.

2004

Etter en vill suksess på Kvadrat flytter vi opp i hovedetasjen og øker fra 60- til 250kvm butikk.

2006

Vi ansetter vår første designer. Eyvind Steinnes, tar estetikken til nye høyder. Lager tidenes beste og mest tidkrevende katalog, Ivo Caprino style.
Session Girls åpner butikk på Kvadrat kjøpesenter. Jentemiljøet får endelig en egen butikk.

2007

Nok et år med kraftig ekspansjon.
Vi starter netthandel, og Session webshop ser dagens lys, med Arne Halvorsen som primus motor.
Session Strømmen åpner på Strømmen Storsenter. En gammelt oljete kinarestaurant blir til romerikets feteste brettbutikk. Snowboard Guru Inge Wiig blir butikksjef.
Session Oslo åpner på Oslo City Kjøpesenter. Stian Særnmo blir butikksjef og vår nye Bauta på østlandet.

2008

Session Kristiansand åpner i Markensgate i Kristiansand Sentrum. Vår kjære Marius Lio Henriksen blir kaptein.
Session Skien åpner på Herkules Kjøpesenter. Andreas Eide og Benjamin Holmern styrer skuta.
Session Sartor åpner utenfor Bergen, og Jon Sigve styrer skuta.
I tillegg flytter Session Sitt hovedkontor til Nesflåtveien.
Vi slår oss opp på eventsiden, og Trond Eirik og Christian Søyland kjører på med Skate/Snow events over hele landet.
Vi styrker designteamet vårt som nå består av superduoen Baste Eriksen og Eyvind Steinnes.
Session fyller 20 år, og dette feires med alle ansatte, venner og leverandører.
Vi blir i tillegg kåret til årets markedsfører i regionen! " — De har skaffet seg posisjonen som resultat av en svært bevisst markedsstrategi som er utradisjonell og effektiv", heter det blant annet i begrunnelsen.

Brettbutikken Session danket ut flere tradisjonsrike bedrifter og ble kåret til Årets markedsfører i regionen.

Bjarne og Tronna med håndfast bevis på utmerkelsen.
Foto: Erlend Frafjord / Stavanger Aftenblad

"Vi har lenge hatt lyst til å videreutvikle vår egen kleslinje, og nå er vi godt i gang med Baste og Eyvind."

Foto: Henriette Gill / Rogalands Avis

2009

Vi åpner 3 nye butikker dette året: Steinkjer, Moa og Buskerud.
Victor Dungca driver fremdeles på Moa i beste velgående.
Stavanger flytter inn i Kirkegaten og åpner norges største butikk på 600 kvm.

Stor ståhei og lang kø før åpningen av Session´s Flagship Store i Stavanger.

Faksimiile Rogalands Avis.

2010

Vi fortsetter ekspansjonen, og åpner på Lagunen utenfor Bergen. Kjetil Risdal blir kaptein, og styrer fremdeles skuta.

2011

Med kraftig ekspansjon over mange år kommer det litt voksesmerter og vi står foran noen år med konsolidering og nedleggelse av butikker. Dette gjør oss sterkere rystet for fremtiden.

2012

Vi holder koken, og arrangerer en av de beste samlingene våre med ansatte og leverandører på skatehotellet på Vierli.

Samling på Camp Vierli

Daniel Iversen i fin flyt under samling i 2012.

2013

Vi flytter hovedkontor og Webshop i samme bygg som Session Stavanger og samler dermed mye gode ressurser i samme hus.
Vi flytter butikkken vår i Oslo fra Oslo City til Arkaden i mye større lokaler, som viser seg å være en kok beslutning.

2014

Et av de tøffeste årene for Session, da blåskjorter er unormalt trendy blant ungdommer. Vi kjemper oss gjennom, med stor tro på at skate er på vei tilbake.

2015

Dedikasjonen til våre ansatte er noe av det vi setter mest pris på, både gjennom gode og dårlige tider.

7 av våre nåværende og tidligere ansatte har tatovert Session S på kroppen.

Foto: Privat

2016

Betongpark bygger skateparks i stor stil, nye Tasta skatepark ferdigstilles, og Stavanger får igjen en skatepark i verdensklasse.

Tasta Skatepark er norges stolthet når det gjelder skateparker. Parken omfatter totalt 7000 m² hvorav 660 m².under tak.

Foto: Betongpark

2017

Etter noen års pause i Trondheim, åpner vi igjen butikk, og henter tilbake Kenneth Haugan som styrer skuta. Godt å være tilbake.

2018

Session er 30 år, og det feires selvsagt på fjellet med alle ansatte og leverandører på Geilo.
Alltid kjekt med pipesession med over 100 mann samtidig.

Session 30år! Storslått feiring med alle ansatte og leverandører på Geilo.

Foto: Julie Tørrissen

2019

Vi merker resultatene av at det bygges skateparks over hele landet. Session jobber alltid for å legge forholdene til rette for aktivitetene vi elsker.

2020

Pandemien treffer verden. Et annerledes år med restriksjoner og stengte butikker.
Heldigvis er skateboard og snowboard individuelle aktiviteter som lett kan utøves uten særlig smittefare, så vi kjemper oss gjennom denne utfordrende tiden for samfunnet.

2021

Nok et år med pandemi, men crewet står samlet, og løfter Session til nye høyder!
Følg Bjarne Bergsaker rundt i Stavanger der du blant annet får se våre første butikklokasjoner og ulike skatespots fra årenes løp.
–"Rabalder" er en dokumentarserie jeg har hatt lyst til å lage i flere år. Vi har en spennende skateboardhistorie her til lands, som jeg både har lyst til å lære mer om og formidle videre til fremtidige generasjoner. - Per Christian Løvås